Podul Mare din Parcul Cișmigiu se reabilitează! Lucrările vor începe în perioada imediat următoare

De în Ultimele informatii cu 0 Comments

Podul Mare din Parcul Cișmigiu se reabilitează! Lucrările vor începe în perioada imediat următoare

Având în vedere faptul că ALPAB nu are fonduri suficiente pentru execuția reparațiilor la Podul Mare din parcul Cișmigiu, pod extrem de degradat, un real pericol pentru siguranța cetățenilor, PMB va face lucrările necesare prin Direcția de Investiții.

La propunerea Primarului General, Nicușor Dan, Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de astăzi Proiectul de Hotărâre privind transmiterea, cu titlu gratuit, de către ALPAB către Direcția Investiții din cadrul Primăriei Capitalei, a documentației tehnico – economice aferente obiectivului de investiții ”Pod – Număr de inventar 1111264 din Parcul Cișmigiu” în vederea executării lucrărilor de reparații capitale și a obiectivului de investiții ”Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”.

Proiectul referitor la Parcul Cișmigiu a fost adoptat cu 49 de voturi pentru și un vot împotrivă.

Pentru realizarea lucrărilor, a fost necesară transmiterea, cu titlu gratuit, a documentației indicatorilor tehnico – economici de la ALPAB către Direcția Investiții din cadrul PMB.

Lucrările se vor face cu protejarea valorilor arhitectural-urbanistice, istorice și de mediu natural, astfel încât aspectul arhitectural, volumetria, materialele și culorile originale ale podului să rămână neschimbate.

Podul Mare, amplasat între Aleea Magnoliei și Aleea Platanului, asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu.

Astfel, valoarea totală a lucrărilor de reparație a Podului Mare este de 3.328.047,33 lei cu TVA inclus, iar durata de execuție a lucrărilor este de 8 luni.

Dar cum a apărut Parcul Cișmigiu din București?

În urmă cu două secole domnitorul Țării Românești, Alexandru Ipsilanti a cerut construirea a două cișmele în oraș. Prima a fost ridicată în locul în care se află astăzi intrarea dinspre strada Știrbei Vodă. Conform istoricilor, în acele vremuri locul era acoperit de o baltă urât mirositoare și inestetică, care a fost secată la comanda generalului Pavel Kiseleff. Câțiva ani mai târziu terenul a fost transformat în grădină publică. Misiunea acestei transformări a avut-o arhitectul peisagist Karl Fr. Wilhelm Meyer, numit şef al lucrărilor de realizare a Grădinii Cișmigiu.

CITEȘTE ȘI » Primăria Capitalei va înființa Administrația Parcul Natural Văcărești

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/parcul-cismigiu-investii-aprobate-de-primarie/

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.