O casă de fotografi și un studio se amestecă într-unul

De în Amenajari locuinte cu 0 Comments

Amestecarea muncii cu viața personală este rareori un succes, cu excepția cazului în care sunteți de fapt serioși și planificați totul într-un mod clar și detaliat. Pentru un fotograf din Japonia, care a funcționat destul de grozav, dar a fost nevoie de multă planificare. O echipa de arhitecti a finalizat o structură menită să servească atât ca reședință, cât și ca spațiu de lucru și galerie.

 

Casa este situată de-a lungul unui drum rural, aliniat cu proprietățile învecinate. Lotul pe care a fost construit este mic și în formă de L și astfel designul casei a răspuns la aceasta printr-o fațadă solidă orientată spre stradă, din beton și foi de oțel zincat. Asigură intimitate maximă și limitează expunerea la anumite zone cheie.

 

Aspectul este simplu, dar nu la fel de liniar precum sugerează designul exterior al casei. Acest lucru se datorează în parte naturii hibride a casei, care servește atât ca reședință, cât și ca studio și galerie de fotografie. Aceste două funcții nu sunt separate, ci juxtapuse și perfect amestecate între ele.

 

În loc să împartă spațiile prin funcție, arhitecții și clientul au convenit asupra unei organizări mai casual, care pune spațiile de lucru și zonele de locuit la un loc. Nu există o distincție spațială clară între ele și aceasta reprezintă o reprezentare a stilului de viață al clientului și a abordării sarcinilor de zi cu zi.

 

Un amestec de beton și lemn definește aproape fiecare cameră a casei. Spațiile sunt astfel simple, dar și primitoare. Sunt mobilate cu piese de accent de epocă și sunt decorate cu poze încadrate făcute de client. Unele dintre spații sunt menținute în mod intenționat mai auster pentru a sublinia anumite detalii.

 

Holul de intrare este mare și are un luminator în tavan care permite pătrunderea luminii naturale. Podeaua este din beton lustruit, pereții sunt albi, iar decorul este menținut în mod intenționat atât de simplu, astfel încât accentul să poată fi pus pe lucrările de artă afișate aici.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.