Casele frumoase care fac ca pereții de beton simpli să arate uimitor

De în Amenajari locuinte cu 0 Comments

Când îl scoateți din context, un zid de beton nu este atât de interesant. Dacă este ceva, este plictisitor, mainstream și plictisitor. Abia atunci când vedeți ziduri de beton integrate în structuri mai complexe, acestea își dezvăluie potențialul uimitor. Pot adăuga tone de caracter caselor și altor structuri și sunt foarte versatile. Pentru a ilustra acest lucru, am realizat o listă cu proiectele noastre preferate care implică pereți de beton.

Întreaga casă este definită de pereți din beton expus, în interior și în exterior. Lemnul și sticla au fost folosite ca materiale de accent pe tot parcursul proiectului. Acestea completează suprafețele din beton, adaugă căldură designului și ajută la întărirea relației dintre casă și frumosul său mediu natural.

Iată o altă frumoasă casă din beton, de această dată situată în Melbourne pe un site care are o formă aproape perfect pătrată. A fost proiectat de studioul Matt Gibson Architecture și are ferestre mari și pereți de sticlă care încadrează împrejurimile frumoase. Un detaliu de design remarcabil este cutia dreptunghiulară din beton care se extinde la etajul al doilea, formând această terasă acoperită care se află în consolă peste spațiile verzi de dedesubt.

Această casă unifamilială proiectată de studioul Walker Workshop are pereți groși din beton care îi conferă o izolație bună și asigură o structură puternică și durabilă. De asemenea, are deschideri mari, care profită de priveliștile panoramice și lasă să intre multă lumină naturală. O altă caracteristică importantă este șemineul pe două fețe, care poate fi vizualizat și bucurat atât din interior, cât și din exterior.

Această casă ocupă doar o mică secțiune a site-ului pe care se află și care îi permite să se bucure de o conexiune puternică cu exteriorul. Există o curte frumoasă, o apă curgătoare și, de asemenea, o grădină zen afară. Pereții de beton neterminați ai casei o ajută să se amestece și să pară naturală în împrejurimile sale, iar tranzițiile dintre spațiile interioare și cele exterioare sunt cu adevărat fără sudură și reci, ca această scară în spirală, de exemplu, care leagă terasa de la etaj cu grădina. Această casă a fost proiectată de studioul Architecture Paradigm.

O fațadă de beton conferă acestei case din Lisabona un aspect foarte simplu, care permite accentul pus pe împrejurimile magnifice și pe toată verdeața. Casa a fost proiectată de Guedes Cruz Arquitectos și profită din plin de locația și orientarea sa. În spatele exteriorului fad, se dezvăluie un design interior modern și sofisticat, definit de materiale și finisaje frumoase, forme ciudate și culori de accent atent selectate.

Arhitectul Luciano Kruk a proiectat o casă foarte interesantă situată în Argentina, care are acest aspect foarte brut și neterminat în exterior. Întregul exterior al casei este îmbrăcat în beton, iar acoperișul a fost proiectat să arate foarte asemănător și pentru a maximiza efectul vizual. Acest lucru conferă casei un aspect foarte puternic și, de asemenea, face ca interiorul său să pară mult mai cald și primitor prin comparație.

Ideea din spatele designului acestei case cu aspect ciudat a fost să păstreze peisajul înconjurător cât mai mult posibil și să profite de el. A fost proiectat de Arman estudi d’arquitectura și ocupă o mică bucată de pământ în satul Santa Pau din Spania. Dispune de o combinație de pereți din beton brut și obloane din lemn care se completează reciproc și permit structurii să se amestece, permițând concentrarea asupra naturii frumoase care o înconjoară.

Sticla și betonul merg foarte bine împreună, mai ales în construcțiile moderne și contemporane. Puteți asista la acest lucru în proiectarea acestei reședințe uimitoare din Singapore, care a fost creată de Park Associates. Este situat într-o zonă cu un stil arhitectural foarte divers și eclectic și reușește să iasă în evidență încercând să aducă în aer liber. Topografia site-ului și frumosul peisaj înconjurător au servit drept surse de inspirație pentru arhitecți și așa este betonul cadru și suprafețe mari vitrate au apărut.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.