Casa înălțată răspunde la un site stâncos printr-un design elegant

De în Amenajari locuinte cu 0 Comments

De obicei, fiecare arhitect are propriul stil și acest lucru se aplică și studiourilor de arhitectură. În cazul practicii numite Earthworld Architects & Interiors, lucrurile stau puțin diferit. Studioul nu are un stil specific și, ca urmare, nu există o natură repetitivă a esteticii proiectelor lor. Acest lucru face ca fiecare să fie unic.

House Gauche este una dintre creațiile lor. Reședința este situată în Pretoria, Africa de Sud și a fost finalizată în 2015. Ca întotdeauna, arhitecții s-au concentrat asupra inovării și utilizării contextului în beneficiul lor, fără a încerca să imite sau să asimileze alte strategii similare de proiect și proiectare.

Fiind receptivi la specificul proiectului și la nevoile clientului, arhitecții au reușit să vină cu un design care să se potrivească perfect site-ului și să îmbrățișeze tot ceea ce îl înconjoară. Una dintre cele mai mari provocări a fost construirea casei fără a distruge vegetația existentă și a perturba site-ul în vreun fel.

O altă provocare a fost să te îndepărtezi de costurile uriașe, fără a face compromisuri mari și, în același timp, să limitezi impactul casei asupra șantierului și a împrejurimilor. Există două formațiuni stâncoase prezente pe site și acestea sunt singurele două locuri în care casa atinge de fapt solul.

Aceste aflorimente stâncoase sunt, de asemenea, singurele două puncte de acces în casă. Acestea găzduiesc două scări care oferă acces în interior. Scările plutesc chiar deasupra nivelului natural al solului. Una dintre scări a fost proiectată cu pereți de sticlă, aceasta expunându-l la vedere și plasând-o foarte aproape de contextul natural al casei.

Restul casei este suspendat deasupra solului. Acest lucru a permis arhitecților să creeze o punte plutitoare susținută de stâlpi metalici încorporați în roci. Puntea are podea din lemn și este parțial protejată de un acoperiș care filtrează lumina soarelui și oferă umbră pentru zona de lounge în aer liber.

În afară de faptul că casa este ridicată și suspendată pe două puncte, designul general este destul de simplu și nu exact ceva menit să iasă în evidență. Există, desigur, fereastra și peretele curbat ocazional care oferă un indiciu privind complexitatea designului.

Bucătăria împarte un spațiu deschis cu spațiile de locuit și de luat masa. O insulă mare de bucătărie cu scaune este unul dintre punctele focale din acest spațiu, fiind completată de secțiuni și fotolii confortabile și de covoare casual și lămpi suspendate.

Ferestrele mari permit luminii naturale abundente să pătrundă în spațiul deschis, precum și în toate celelalte camere. Nuanțele și perdelele din țesături umbresc spațiile, păstrând în același timp decorul deschis la culoare și brios. De asemenea, adaugă textură decorului, contrastând cu materiile prime utilizate în întreaga durată.

Dormitorul este deosebit de simplu, având suprafețe din beton brut, perdele ușoare și foarte puțin mobilier în general. Covorul de zonă se potrivește cu cel din sufragerie, creând un aspect coeziv peste tot.

Un spațiu mic de birou la domiciliu este decorat cu un sistem de depozitare modular care integrează o masă mică / birou și o serie de rafturi și compartimente de depozitare deschise și închise. Configurația lor poate fi modificată în funcție de nevoile imediate de stocare ale utilizatorului.

Există un echilibru frumos care definește această casă în ansamblu. este dat de echilibrul minunat al materialelor, culorilor, texturilor și formelor și de armonia creată între clădirea în sine și împrejurimile sale și locul pe care se află.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *